Simba lying on the bed.
Simba 2002
Eerst waren we bang dat hij het niet zou halen; hij was zo klein en bewoog haast niet. Hij zat onder de vlooien en de modder en zag er armzalig uit. Een weekend van goede voeding en goede verzorging deed echter wonderen: het kleine katje begon rond te lopen en begon zelfs te spelen.
Simba sleeping on the microwave.
Simba is een stille, rustige kat die het heerlijk vindt om door de buurt te struinen. Hij is erg aan ons gehecht en hij laat niemand anders in zijn buurt. Je hoort hem bijna nooit, tenzij je hem melk geeft: dan geeft hij een hoog piep-mauwtje, wat betekent dat hij erg opgewonden is.
Simba is a very nice cat.
Simba at diner time
Simba at diner time
Simba, december 2001
Simba
Simba and Dingo at diner time
Simba and Ronald, 1995
Simba 1995
Hij was onze derde aanwinst. Simba werd niet "uitgezocht" , "gekozen" of " gekocht"; Hij werd gered.
Ronald vond hem op een dag op locatie bij een klant. Een piepklein kitten, half dood van de honger. Hij belde naar huis en vroeg Laura of hij het mee mocht nemen. Laura vond het niet erg- in tegendeel- en zo deed Simba zijn intrede. Dit was in mei 1995.
April 2003
Simba wordt graag geaaid en heeft een prachtige volle vacht, bijna als een Noorse boskat. We noemen hem soms Vuilnisvat want hij eet bijna alles
Toen we ervan overtuigd waren dat hij het wel zou overleven brachten we hem naar de dierenarts voor de gebruikelijke inentingen. Hij was weliswaar erg klein voor zijn leeftijd door ondervoeding, maar de dierenarts  meende dat hij wel eens zou kunnen uitgroeien tot een forse kater. Hij had gelijk. We noemden het kitten "Simba", wat Afrikaans is voor "leeuw", want hij had echt voor zijn leven gevochten.

Simba

   
Simba  
Geboortedatum 10 mei 1995
Geslacht Kater
Naam Simba
Koosnamen Simmetje, Simpers, Simplex, Simpie
Eigenaardig-heden maakt nauwelijks geluid, heeft een feilloos gevoel voor tijd en weet precies wanneer hij naar binnen moet komen, heel eenkennig en duldt geen andere mensen.