Luna is na Zorro en Donna onze derde Thai-aanwinst en is een chocolate point Traditionele Siamees. Ze heeft dezelfde moeder als Zorro; the seal point Feline van La Sorpresa Peluda. Haar vader is een chocolate point namens Carino La Sorpresa Peluda.
De andere katten hadden haar binnen enkele dagen geaccepteerd en vooral Zorro is erg op haar gesteld.
Donna ziet haar als een toekomstige rivale en - als een echte prima Donna- is beleefd maar gereserveerd.
Luna trekt zich daar niets van aan. Ze is snel, grappig en speels. Donna heeft de pech dat Luna van hetzelfde speeltje houdt als zij: een wit stukje draad.
Donna was geschokt toen ze haar geliefde draadje bezoedeld zag door deze indringer en ze keek ons aan alsof ze wilde zeggen: "Konden jullie mijn leven nog méér verpesten? Wat moet er van de wereld worden als volslagen vreemden met mijn speeltje aan de haal mogen gaan?" Om het goed te maken gaven we Donna een nieuw stukje draad, maar ze ging er met haar rug naar toe zitten. Het was niet hetzelfde stukje draad.
Luna kan het geen bal schelen dat Donna zit te mokken. Ze hangt ondersteboven aan de krabpaal, ze lanceert zichzelf van de trap en 's nachts kruipt ze snorrend tegen ons aan.

She is a sweet little lady and we are sure she will produce beautiful kittens. We have already selected a beautiful tomcat for her and if all goes well she may have her first kittens in the spring of 2003..
A boy and a Girl
Room for one more?
Smilling Luna
Little Luna and Ronald
Luna
Luna loves to play
Luna falling to sleep under a  cushuon
What's cooking doc
Luna with her new toy
A nice sunday afternoon
Donna and her toy
Carino La Sorpresa Peluda
Nu Luna wat ouder is krijgt ze haar eigen grillen. Soms lijkt het alsof ze een kangoeroe in haar genen heeft; ze kan huizenhoog springen. We hoeven alleen maar een draadje voor haar neus te bengelen en ze springt er met vier voeten tegelijk naartoe. On-gelofelijk zulke hoge sprongen als zo'n klein beestje maken kan!
Opvallend is, dat ze sinds de komst van Donna's (tweede) nest beter met Donna overweg kan. Eerst waren het aartsvijanden; nu tolereren ze elkaar. We vielen zowat steil achterover van verbazing toen Luna bij het tweede nest bij Donna in de kraamdoos kroop....en Donna vond het goed! Uitzonderlijk!
Donna keek geeneens. Naderhand bleek het slechts een tijdelijke wapenstilstand te zijn. Als Donna geen kittens heeft, wil ze niets van Luna weten. En vice versa.

Carino, de trotse vader.
Luna, toen ze een kitten was
Luna en haar nieuw speel-maatje bastian. Ook een goed slaap-maatje
Het is een lief klein dametje en we zijn er zeker van dat ze prachtige kittens zal voortbrengen. Tot nu vertikt ze het om krols te worden. Maar we hebben een nieuw geheim wapen: Bastian. We hopen dat hij haar op andere gedachten kan brengen, zodat we binnenkort een nestje van haar mogen verwachten.

Luna

   
 
Geboortedatum 19 augustus 2001
Geslacht Poes
Naam Luna La Sorpresa Peluda
Koosnamen Loempia, Loentje, Lunapop, schreeuwmees, Kleine Mees, Bouwvakker (als ze eindeloos zit te graven)
Eigenaardig-heden Huizenhoog springen, gooit zich op haar rug als ze geaaid wil worden, blijft net zolang achter een dichte deur mauwen tot die open gaat.