Na drie nesten wilden we heel graag zelf ook een katje houden. Het liefst een poesje. Maar de nesten van Donna zaten altijd vol met katers. Tot het nest van augustus 2003: toen verraste Donna ons met een nest van drie dochters. We waren dolblij. Drie meisjes! Nu konden we zelfs kiezen! Tot onze verbazing werden het allemaal seal pointjes, er was geen tabby te bekennen. De dames (Niki, Tara en Coco) waren moeilijk uit elkaar te houden, ze leken zoveel op elkaar! Het viel ons dan ook zwaar een keuze te maken.
Niki is dol op mensen, dat wil zeggen: haar eigen mensen. Ze is zeer aan ons gehecht en ligt graag bovenop je. Hoe dichterbij hoe beter. 's Nachts gaat ze het liefst op je gezicht liggen. Andere mensen vindt ze een beetje eng. Omdat Niki bij ons geboren en getogen is kent ze alle rituelen en weet ze precies hoe wij de dag doorbrengen. 's Avonds houdt ze ons graag gezelschap en er is niets fijner om na een lange vermoeiende werkdag een tukje op de bank te kunnen doen met een warm katje in je nek.
Uiteindelijk viel de keuze op het poesje dat steeds bij Ronald op schoot wilde zitten. Om ons niet te vergissen bij de overdracht van de andere twee dames naar hun nieuwe eigenaren lakten we de nageltjes van één pootje rood. En zo kwam Niekje bij ons. Ze is net zo eigenwijs als haar moeder en heel eenkennig. Ze houdt ons goed in de gaten en is altijd bij ons in de buurt. Ze vindt het vreselijk als we weggaan. Dan mokt ze en laat zich niet meer zien. Mensen die tijdens onze afwezigheid op haar moeten passen krijgen haar maar weinig te zien. Maar als we thuiskomen komt ze luid mauwend op ons af en gooit zich op haar zij om geaaid te worden. Waarmee maar weer bewezen is dat katten zich wel degelijk aan mensen hechten. 's Avonds als we naar bed gaan zit Niki al te wachten. Zodra het dekbed wordt opengeslagen kruipt ze eronder en gaat tevreden liggen spinnen. Als Laura thuis komt van haar werk zit Niki al voor het raam te wachten. Niki is een rustig en zachtmoedig poesje dat het goed kan vinden met alle andere katten. Nube is haar hartsvriendin en ze spelen veel samen.

Niki

   
 
Date of birth August 08 2003
Sex Female
Name Niki
Nicknames Niekje, Niek-niek
Peculiarities Wil na het eten in je armen liggen. Klimt onder de dekens voor het naar bed gaan. Mauwt boos als je niet zichtbaar bent (bijvoorbeeld als je onder de douche staat of achter een dichte deur zit). Gek op vingers (om in te bijten).