Yordi is ons pronkstuk. Hij is de tweede generatie Bentrovati, een kind van onze Niki en Nautilus en kleinzoon van Carino en Donna.
Hij heeft ook van allemaal wat: het mooie ronde kopje van Naut, het ondeugende gedrag van Niki, de vacht en bouw van Carino en hij kan net zo fanatiek touwtrekken als Donna.

Yordi is een echt schatje, hij is niet alleen lief voor ons, maar kan ook prima overweg met alle andere katten en dat wil wat zeggen! Als ze hem willen meppen, geeft hij ze gauw een kopje en de meeste katten zijn dan zo verbouwereerd dat ze vergeten dat ze hem eigenlijk op zijn donder wilden geven. Vaak eindigt het ermee dat ze hem geduldig beginnen te likken en dat hij goedkeurend zijn kop laag houdt zodat ze er goed bij kunnen.

Vooral Luna heeft hem helemaal geadopteerd. Toen Yordi klein was, “kaapte” ze hem al steeds van zijn echte moeder, Niki.
Wat dat betreft is Yordi opgegroeid met een leger moeders: Niki, Nube, Donna, Luna… hij kreeg van allemaal aandacht. Je merkt dat hij dat ook heel vanzelfsprekend is gaan vinden, een echt verwend nest!

Luna en Yordi (als een kitten)

Yordi is ook dol op mensen. Hij kruipt het liefst helemaal in je nek en gaat dan in je oor liggen spinnen. Als hij bij Ronald ligt, gaat hij fanatiek Ronalds baard af zitten likken. Dat houdt hij gerust een uur vol, totdat Ronald een hele rauwe wang heeft van dat schurende tongetje.

Yordi is, net als mamma Niki en ome Elvis, een echte snoepkont. Als er iets kraakt, dan kon het wel eens een zak chips zijn, dus dat moet direct gecontroleerd worden. Hij lust alles en probeert alles uit. Ligt het op het aanrecht, dan zal het wel eetbaar zijn, dus dan wordt er eerst een paar keer experimenteel op gekauwd.

Yordi is een pienter ding en luistert uitstekend naar zijn naam. Als je hem roept, komt hij luid mauwend aanhollen. Het is een echte allemansvriend die zich graag door iedereen laat aanhalen. Mensen die hem zien zijn dan ook altijd direct weg van hem.

Omdat Yordi zo’n leuk berensnoetje heeft kreeg hij al gauw de bijnaam “Yorbeer”. In het Deens is een Jordbeer een “Aardbei”. Nou is hij niet rood en een groen mutsje heeft hij al helemaal niet, maar mensen die vragen waarom wij hem soms Aardbei noemen weten dan waar het vandaan komt.

Yor kan ontzettend druk zijn en maakt de andere katten dan horendol. Als hij het op een andere kat gemunt heeft, dan blijft hij er net zo lang achteraan hollen tot de andere kat het zat is en hem een klap verkoopt. Op dat moment past Yordi natuurlijk onmiddellijk zijn kopjes geven- tactiek toe.

Yordi

   
 
Geboortedatum 13 november 2004
Geslacht Kater
Naam Yordi
Koosnamen Yorbeer, Beertje, Yorretje, Snorkie , het malle kind.
Eigenaardig-heden Geeft aan kat kopjes. Gaat op de trap voor je voeten liggen. Is net als Elvis gek op boter.