Donna kwam in 1999 bij ons wonen.
Ze kwam van een cattery uit Zwitserland naar Nederland. We hadden eerlijk gezegd niet op een extra kitten gerekend, maar de fokster -die ons ook aan Zorro had geholpen- wist dat we op zoek waren naar een tabby. Dus toen zij tijdens haar vakantie dit mooie kitten zag moest ze het wel mee nemen.Toen ze ons vertelde dat ze een tabby voor ons had konden we het nauwelijks geloven. Of we haar wilden hebben? Wat een vraag!
he is small but loves to read.
We haalden haar op en noemden haar: Donna. Aangezien dit Italiaans is voor "vrouw" leek dit ons een toepasselijke naam.

Little kitten Donna sleeping

Donna her first day.

Donna bleek al gauw een  "prima donna" te zijn met een eigen willetje. Haar koosnaam werd " prinses" aangezien ze erg kieskeurig is met haar eten en ze vraagt nooit om iets; ze eist het op!
Donna at the Thai-breeder's home.
Ze is een tijd lang de enige kat in ons huishouden geweest die gek was op vis. Tijdens haar zwangerschap maakten we regelmatig een blikje tonijn voor haar open dat ze dan -als een echte prinses- maar half op at. De andere helft was dan voor de vuilnisbak.
Donna, Winter 2001/2002
Ze vindt het heerlijk om rondgedragen te worden en Ronald is haar  "chauffeur". Als ze het zat is om haar eigen vier pootjes te lopen legt ze een pootje op  Ronalds arm en mauwt zachtjes. Dit is het teken dat ze gedragen wil worden. 
Donna and her chauffeur
Donna and her friend Zorro.

Donna en Zorro

Donna on the radio receiver, nice and warm
Donna
A kiss from Donna means she nibbles your nose
Donna is een mooie volwassen poes geworden. Zo mooi zelfs dat we besloten om te kijken of we haar met een andere Thai-kat konden kruisen. We hadden mazzel dat onze Thai-fokster bereid was om haar dekkater Aladdin, een stevige seal point kampioen, in te zetten om Donna te dekken.
28 maart 2003. Donna en haar twee kittens.
Luna en Donna
2003. Donna in de tuin.
In januari 2003 werd Donna opnieuw moeder. Helaas verliep de zwangerschap deze keer moeizaam. Het waren drie stuitliggingen en het eerste kitten overleefde dat niet. Dankzij interventie van de dierenarts kwamen de andere twee kittens, een seal point en een tabby, gezond ter wereld.
We dachten in eerste instantie dat de seal point een poes was en die wilden we graag houden. Bij de eerste enting hielp de dierenarts ons uit te droom: "Een mooie poes, maar wel één met ballen". Oftewel, stiekem toch een kater. Sja, Donna is goed in het katers maken. We hoopten maar dat er in het volgende nest een poesje zou zitten voor ons. Voor een bezoek aan haar geliefde Carino hoefde ze gelukkig niet meer te reizen, want hij woont nu bij ons.
De twee katten maakten kennis met elkaar in maart 2001 en ook al was het geen liefde op het eerste gezicht, het was wel een geslaagde dekking. Haar eerste nest bracht 3 katertjes ter wereld, twee tabbies en een seal point. Dotjes van kittens, die zijn opgeroeid tot mooie brutale katers. In 2002 lieten we Donna kennis maken met Carino, een prachtige chocolate point kater. Carino was een echte Casanova die Donna snel voor zich wist te winnen. Het resultaat: vier kittens in maart van dat jaar. Wederom drie katers, maar dit keer met één poes erbij. Het tabby-gen overheerste alles, want de kittens waren allemaal tabbies. Ook dit nest was voorbeeldig en we konden duidelijk merken dat Donna nu de ervaring had van het vorige nest.

Op 27 april 2004 kreeg Donna een nest met twee katers en een poes. Een mooi seal point poesje hadden we inmiddels al, nu zou een tabby nog wel heel leuk zijn. Van de drie kittens bleek er eentje tabby te zijn. Hoera!
En zo kwam Elvis in ons midden....

Donna trekt aan een touwtje.
Rio trekt aan een touwtje terwijl Massimo toe kijkt.

Op 8 augustus 2003 werd onze wens bewaarheid: Donna beviel van drie kittens en de dierenarts verzekerde ons dat het drie gezonde dochters waren. Eindelijk, een poesje voor ons zelf! Dankje wel Donna.... Het poesje in kwestie werd Niki, zoals verder op de site te zien is.

Donna geeft ook "kattenkusjes"; dan knabbelt ze voorzichtig aan je neus. Soms wordt ze overenthousiast en gaat het knabbelen over in een ferme hap. Pijnlijk. Voor Donna is het echter een teken van echte liefde. Na zo'n hap kijkt ze je verliefd aan en spint verrukt. Ach nou ja, dan neem je zo'n hapje toch voor lief....
Donna is a beautiful and nice cat.
Links, Donna. Is ze een hond?

Rechts, twee kittens van Donna.

Donna

   
 
Geboortedatum 30 mei 1999
Geslacht Poes
Naam Donna
Koosnamen Mekkie-poes, Mu, Bonbon, Prinses
Eigenaardig-heden spelen met draadjes, achter Farah aanjagen, op de afzuigkap zitten tijdens het koken, niet eten tenzij ze wordt opgetild en bij het bakje wordt gezet, halverwege het eten stoppen en wachten tot ze gevoerd wordt (Met een lepel nota bene), begint te spinnen als ze Dingo ziet (haar enige echte liefde), geeft kattenkusjes.