Nautilus is een schat van een kater die het goed kan vinden met Carino. Ze wonen samen op de bovenverdieping. Als je binnen komt springt Nautilus meteen op je schouder en laat zich "rondwandelen".

Nautilus en zijn zusje Nube komen uit Italië en zijn door ons in oktober 2003 opgehaald in Milaan.
Bij een vorig bezoekje in mei van dat jaar hadden we hun vader en moeder al gezien en we waren erg onder de indruk van hun mooie ronde kopjes en hun lieve, rustige karakter. We waren dan ook erg blij toen er nog datzelfde jaar een poesje en een katertje voor ons beschikbaar kwamen. Nautilus en Nube gedroegen zich tijdens de lange autoreis voorbeeldig en gingen tijdens elke pauze keurig op de bak, die in de achterklep stond.
Eenmaal thuis gekomen sloten ze vriendschap met Niki, die nagenoeg even oud was. De zusjes van Niki waren net het weekend daarvoor naar nieuwe eigenaars gegaan en Niki was dolblij toen ze weer twee leeftijdgenootjes terug kreeg. De drie katjes speelden uitgelaten met elkaar en zijn helemaal aan elkaar verknocht.
Hij is net als Carino gek op kroelen. Hij speelt ook graag met Elvis en samen racen ze dan over de gehele lengte van de kamer. Spelen met een veertje aan een touwtje vindt Naut ook prachtig. Hij kan huizenhoog springen. Elvis staat dan jaloers toe te kijken.

Nautilus

   
 
Geboortedatum 02 Augustus 2003
Geslacht Kater
Naam Nautilus Dei Navigli
Koosnamen Nauti, Nautje, Nautebout
Eigenaardig-heden Gaat voortdurend op je schouder zitten en geeft dan kopjes in je gezicht.