Zorro

   
 
Geboortedatum 19 oktober 1998
Geslacht Kater
Naam Zorro La Sorpresa Peluda
Koosnamen Zorriemorrie, Zorretje, Supermees, Grote Mees, Boos Aapje
Eigenaardig-heden Begint als een gek te mauwen als het blik met droogbrokken wordt bijgevuld, dol op veertjes, mauwt lang en klagelijk als hij wordt opgetild, gaat in elke bak of emmer zitten die hij kan vinden, slaat eerst een paar keer op het water met zijn poot voordat hij het drinkt.
Ronald holding Minet and Tiger
Links zie je  Minet en  Tijger in Ronalds armen (die blijkbaar nogal moe is).
Minet and Tiger
Zorro was onze eerste traditionele Siamees. Na de dood van onze Siamese halfbloed Minet misten we diens Siamese trekjes zozeer dat we besloten om op zoek te gaan naar een kat die hetzelfde karakter zou hebben.
We probeerden verschillende Siamese catteries uit. Wat een teleurstelling was dat: de Siamezen die we zagen waren allemaal tengere beestjes met gigantische vleermuisoren en nerveus gedrag.Ze leken helemaal niet op de stevige kater die wij hadden gehad. 
A Modern Siamese
A Modern Siamese
Boven en rechts een moderne Siamees
Nadat we het hele internet hadden afgestruind vonden we wat we zochten: een fokker in Noord-Holland had twee traditionele Siamezen en was bereid om ons een kitten te geven zodra haar poes een nestje kreeg. Ze waarschuwde ons wel dat het enige tijd zou duren, aangezien ze op dat moment geen kittens had en ze wilde niet dat haar poes te vaak zwanger zou worden. Wij hadden echter al zo lang tevergeefs gezocht dat we het niet erg vonden om nog iets langer te wachten.
Two blue eyes (Zorro and  Ronald)
Toen haar telefoontje uiteindelijk kwam in  Oktober 1999 waren we zelfs verrast. Haar kat was bevallen van een nestje prachtige kleine seal points en wij hadden eerste keus. We kozen de grootste en meest brutale dondersteen en besloten ter plekke dat we hem  Zorro zouden noemen.
Zorro werd de dag na Kerstmis bij ons afgeleverd en was een echt Kerstcadeautje. Zijn malle streken en goedmoedige karakter zorgden ervoor dat we direct stapel op hem waren.
Zorro and in the background you see Clovis
We kwamen erachter dat de Siamezen in de loop van de jaren flink veranderd waren door wijzigingen in de fokstandaards, en dat het type Siamees dat wij zozeer koesterden niet meer bestond.
Of misschien toch?
Clovis and Zorro
We hoorden dat er nog een aantal fokkers waren die hun katten volgens de oude standaard fokten. Deze katten werden "Thai" of  "traditionele Siamees" genoemd.

In 1930 werden in Groot Brittannië Siamese katten rechtstreeks geïmporteerd - Ortiental Minoo Pinklepurr (links) en Oriental Mai Tahbi (rechts)

Zorro, Winter 2002
Zorro, Likes to play
Zorro speelt een bak met papier
Luna and Zorro
Luna and Zorro playing on the back of Ronald
Zorro en zijn vriendin, Luna.
Donna
Bastian

 

Zorro
Laura and Zorro taking a walk.
Zorro vindt het wel leuk om op de hei te wandelen. Dus als het goed weer is nemen we hem mee.
Aan zijn staart kun je zien dat meneer het naar zijn zin heeft.
Zorro welcomes a new friend.
Thai's herkennen andere Thai's vreemd genoeg.
Toen Donna werd geïntroduceerd aan de andere katten kwam Zorro als eerste kijken. Donna was echter bang en kwam niet gelijk naar buiten. Daar kon Zorro niet op wachten en hij probeerde haar ervan te overtuigen dat het wel leuk was buiten.
Zorro and Donna together.
Zorro and Farah fighting over posession of the box.
Left you see both Thai's, Donna and Zorro, sharing a basket on the cupboard.
Een nieuwe doos is altijd leuk om in te spelen. Farah vindt dat hij lang genoeg in de doos heeft gezeten en probeert hem er uit te meppen.
Rechts zie je de twee broertjes twee jaar later.
Modern Siamese
Tradisional; Siamese in the begin og 1930's
Clovis en kleine Zorro
Zorro is inmiddels gecastreerd en een joekel van een kater geworden. Maar hij is nog net zo lief en ondeugend als toen hij klein was.
Zie links boven in de openhaard! Afdrukken van Zorro?
Bastian, Zorro en Luna
Zorro en Luna op het aanrecht tijdens het koken.
Zorro en Luna in de tuin
Laura en Zorro wandelen op de hei.